Deskundig – Ervaren – Bevlogen voor Advocaten, Notarissen en Juristen
 • lenetWant to become a Happy Lawyer?

  Met meer plezier en ontspanning je werk doen?

  • hogere kwaliteit in je werk
  • meer omzet
  • meer vitaliteit

  GRATIS ebook:
  Ontdek de 5 geheimen van The Happy Lawyer!

  Klik hier om direct aan te vragen!

 • Zelfs mijn vriend vindt me nu 2x zo leuk

  Geschreven door Assistent

  Alle deelnemers moesten lachen, inclusief ikzelf. “Zelfs m’n vriend vindt me 2 x zo leuk”, zei één van de deelnemers stralend. Na het lachen werd het heel stil. Stil van bewondering. Bewondering voor de keuzes die deze deelnemer had durven maken. Naast bewondering kon ik het verlangen van de andere deelnemers bijna voelen. Dat zou ik ook wel willen.

  Vorige week vrijdag gaf ik een vervolg mindfulness training op de Zuid As. Voor de zomer mocht ik deze groep begeleiden in 5 lunchbijeenkomsten van anderhalf uur. Wat was ik erna trots op mijn deelnemers. De aanvankelijke onwennigheid om te delen wat je lastig vindt, had plaats gemaakt voor vertrouwen. De gedachte ‘wat zou de ander ervan vinden als ik dit zeg, dat kan ik niet zeggen tegen mijn kantoorgenoten’ was verdwenen. Mooi om bij iedere bijeenkomst te zien hoe de openheid groeide, hoe theorie in de praktijk werd toegepast en iedereen iets uit te training ging oefenen in de praktijk.

  Uiteindelijk ging de training natuurlijk niet alleen om de mindfulness oefeningen, het ging veel verder dan dat. Thema’s als The Happy Lawyer, Persoonlijk Leiderschap en keuzes maken in plaats van leven op de automatische piloot en doen wat er van je wordt verwacht, zijn onlosmakelijk verbonden met de training. Aan het einde vond iedereen het jammer dat het was afgelopen, inclusief ikzelf :-). “We gaan aan kantoor een vervolgtraining vragen”, zeiden ze. “Wil je dat doen?”

  Ook deelnemers van de ééndaagse Mindfulness training hebben mij al vaak om een vervolg gevraagd. Tot nu toe had ik nog geen tijd gevonden een nieuw programma te creëren. Maar dat wilde ik al wel heel lang, dus zei ik ‘Ja, dat gaan we doen’. Afgelopen vrijdag was het zover. Ik was zelf ook benieuwd: zouden we makkelijk de draad weer op kunnen pakken? Dat was binnen 1 minuut duidelijk. De vertrouwdheid was als vanouds. Ter introductie vertelde men om de beurt hoe het ging en iedereen had zin in het vervolg. Men had Mindfulness gemist.

  Behalve één iemand, degene die we even later allemaal vol bewondering aanstaarden. Als je het hebt over Persoonlijk Leiderschap, Happy Lawyer, keuzes maken en het effect daarvan, hier stond het levende voorbeeld. Enthousiast, energiek en stralend vertelde ze over haar Persoonlijk Leiderschap. Keuzes die ze mede naar aanleiding van de training en een enkele individuele coachsessie had kunnen maken. Met plezier en vanuit ontspanning je werk doen, keuzes maken, zo gaan werken dat er ineens weer tijd blijkt te zijn voor hobby’s, positieve energie voelen gecombineerd met ambitie, thuis veel ontspannener en blijer te kunnen zijn. Voor ons stond een Happy Lawyer, vol ambitie, die nog steeds op de Zuid As werkt maar echt vanuit plezier en ontspanning. Daar was maar één ding voor nodig, de rest kon ze al; keuzes maken vanuit Persoonlijk Leiderschap.

  Dat vind ik zo fantastisch als mensen dat durven. En knap als je het vervolgens ook doet. Op het Happy Lawyer Event heb ik het gehad over Persoonlijk Leiderschap en angst. Bij Persoonlijk Leiderschap is angst inclusief. Je gaat dingen doen, die je eigenlijk niet durft. Stappen nemen waarvan je je misschien afvraagt: help is dit wel de juiste keuze, je uitspreken terwijl je niet weet hoe de ander zal reageren. En toch ga je het doen, omdat je bij Persoonlijk Leiderschap je niet laat leiden door angst, maar door vertrouwen.

  Wat was ik onder de indruk van deze deelnemer. En ik niet alleen, ook de andere deelnemers waren er even stil van. Op zo’n moment voel ik me dankbaar en blij dat ik dit werk kan doen. Ik kan dan zo mijn drive voelen om nog veel meer advocaten te helpen om dit ook te realiseren.

  Zou jij nog verder willen groeien in Persoonlijk Leiderschap? Laat jij je in de keuzes die je maakt leiden door de verwachtingen van anderen, waardoor je niet doet wat je graag zou willen? Durf je uit te spreken wat je bezig houdt? Stel je voor dat hetgeen je belemmert te doen wat je wil, er niet zou zijn of dat je niet bang zou zijn wat een ander mogelijk denkt of vindt als je je uitspreekt. Stel dat alles mogelijk is, wat zou je dan doen? Wat zou je het liefste willen? En wat houd je tegen om dit te doen?

  Keuzes maken vanuit Persoonlijk Leiderschap is niet altijd makkelijk. Maar als je het doet, levert het vaak enorm veel op. Niet alleen voor jezelf, maar het levert ook resultaat op in je werk. Ook privé kan het je veel brengen. Je loopt zelfs het risico dat je partner je twee keer zo leuk gaat vinden… Wie wil dat nu niet. 🙂 Kun jij ook wat handvatten gebruiken in jouw Persoonlijk Leiderschap? Blijf mijn nieuwsbrieven volgen. Ik ga tips met je delen in deze nieuwsbrieven. Verder heb ik behalve The Happy Lawyer Academy nog een aantal super mooie ideeën die je echt kunnen gaan helpen. Let’s keep in touch!


  Jouw reactie op Zelfs mijn vriend vindt me nu 2x zo leuk

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php