Deskundig – Ervaren – Bevlogen voor Advocaten, Notarissen en Juristen
 • lenetWant to become a Happy Lawyer?

  Met meer plezier en ontspanning je werk doen?

  • hogere kwaliteit in je werk
  • meer omzet
  • meer vitaliteit

  GRATIS ebook:
  Ontdek de 5 geheimen van The Happy Lawyer!

  Klik hier om direct aan te vragen!

 • Buiten werken, genieten en mindfulness als life saver

  Geschreven door Assistent

  Amsterdam en mooi weer. Meer heeft een mens eigenlijk niet nodig om happy te zijn :). Wat is het mooi buiten. Bladeren zijn fris groen, de gouden regen bloeit uitbundig, bloesembomen in allerlei kleuren. En vergeet vooral niet de seringen niet. Mocht je daar voorbij fietsen of wandelen STOP en ruik even. Het is een feest om buiten te zijn.
   
  Ik probeer deze week zo veel mogelijk telefoontjes wandelend buiten te doen. In een rustig deel van het park ben ik dan aan het werk. Het voelt een beetje alsof ik nog steeds vakantie heb. Ook coachingsessies doe ik regelmatig wandelend. Sommige mensen komen op deze manier makkelijker bij hun gevoel, wat voor coaching heel effectief kan zijn.
   
  Ben je momenteel erg druk en heb je minder tijd om buiten te zijn? Het gevaar bestaat dan dat je onderweg nog bezig bent met allerlei zaken in je hoofd die je nog moet doen. Of die je al hebt gedaan, maar die je wellicht anders of beter had kunnen aanpakken. Of zaken waar je niet aan toe bent gekomen, die je wel had willen doen. Je zit vooral in je hoofd, met het risico dat al het moois buiten je ontgaat. Dan kun je je gespannen en gehaast voelen. Zelfs irriteren aan de drukte om je heen.
   
  Kijk eens of je straks onderweg je aandacht naar buiten kunt richten. Of je kunt opmerken hoe de natuur zich ontvouwt, de kleuren, bladeren aan de bomen, de zon of de wind op je huid. Misschien zie je wel hoe grappig een kleuter danst in een fontein (zag ik net onderweg). Wellicht zie je mensen lachen en blij zijn die voorbij fietsen. En vergeet vooral niet zelf ook te glimlachen :). Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig glimlachen effectief is voor meer ontspanning en positiviteit.
   
  Door de waan van de dag schiet het er vaak bij in om aandacht te hebben voor de mooie simpele dingen van het leven. De natuur, kleuren, geuren en echte aandacht voor bijvoorbeeld vrienden, familie of kinderen ontbreken. Haast en irritatie kunnen dan de plaats innemen van lachen en genieten. Ervaar jij dit ook en zou je dat wel anders willen?

  IMG-20160511-WA0007Mindfulness kan je daarbij helpen. Als iemand mij 10 jaar geleden zou hebben verteld dat ik nu Mindfulness trainingen zou geven, zou ik echt keihard hebben gelachen. Daar vond ik mijzelf absoluut niet geschikt voor. Ik was veel te ongeduldig en ik vond het toen zelfs wat zweverig. Meditatie-oefeningen, niks voor mij. Ik dacht dat ik daar alleen maar onrustiger van werd. Letten op je ademhaling? Iets voor andere mensen die daar geschikt voor waren; ik ging liever bewegen dan stilzitten.
   
  En nu? Mindfulness is mijn life saver. De reden dat ik nu, ondanks een volle agenda, zo ontspannen ben, komt door Mindfulness. Dat ik met zoveel aandacht kan genieten, mindfulness. Dat ik heel weinig last heb van irritaties, het wordt eentonig Mindfulness. Ik zou willen dat ik dit had geleerd toen ik nog advocaat was. Dat zou voor mijn stressbeleving en ontspanning een wereld van verschil hebben gemaakt.
   
  Wil je dit ook ervaren? GroeiNU! heeft een speciale training ontwikkelt: Mindfulness voor Advocaten en Juristen 6 PO. Een aantal van jullie heeft deze training al gevolgd ofwel incompany of via een open inschrijving. De reden waarom deze nieuwsbrief hier toch over gaat, is dat af een toe een opfrisser of reminder helpt om je weer bewust te zijn van de positieve effecten van Mindfulness. Wie weet kun je in de pauze vandaag een mindfulnesswandeling doen of een oefening van 3 minuten.
   
  Ben je nieuwsgierig? Op 9 juni a.s. is er een open inschrijving training op het Landgoed in Leusden. Als het net zo lekker weer is als nu, kunnen we de training deels buiten doen. Flipover mee naar buiten, met z’n allen op het grote terras, koffie, thee, water, fruit en Tony Chocolony op tafel, uitzicht op het grote grasveld en de tuin én veel nieuwe dingen leren. Een feestje om zo te werken.
   
  Aan het einde van de dag, ontspannen, met aandacht voor de mooie dingen van het leven weer naar huis. Eén van de deelnemers omschreef het als ‘een mini vakantie van één dag, waarin ik helemaal tot rust ben gekomen en ook nog heb geleerd hoe ik meer ontspannen mijn werk kan doen’. Dat leidt vast tot meer Happy Lawyers. En dat is tenslotte de missie van GroeiNU!

  Aanmelden voor de training op 9 juni kan hier.


  Jouw reactie op Buiten werken, genieten en mindfulness als life saver

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php