Deskundig – Ervaren – Bevlogen voor Advocaten, Notarissen en Juristen
 • lenetWant to become a Happy Lawyer?

  Met meer plezier en ontspanning je werk doen?

  • hogere kwaliteit in je werk
  • meer omzet
  • meer vitaliteit

  GRATIS ebook:
  Ontdek de 5 geheimen van The Happy Lawyer!

  Klik hier om direct aan te vragen!

 • Apen in Brazilië, ecolodge, dromen en dromen realiseren

  Geschreven door Assistent

  IMG-20160817-WA0002  Wat is vakantie toch heerlijk. Vooral als je man als hobby heeft: bijzondere reizen samenstellen. Naast de leukste baan van de wereld, ben ik gezegend met de allerleukste man en twee geweldige kinderen. Rondreizen met ons gezin vind ik een feest. Ieder jaar proberen we als gezin een bijzondere reis te maken.
   
  Dit jaar waren we ondermeer in Brazilië. We verbleven diep in de Amazone in een drijvende ecolodge. Zesendertig uur varen met de slow boat vanuit Manaus. Dit doen, behalve de locals, kennelijk niet zoveel mensen. Best grappig om zelf eens een toeristische attractie te zijn. Mensen wilden graag met ons op de foto :). Iets minder grappig was het moment dat onze boot onverwacht werd geenterd door de marechaussee die in kogelvrije vesten, allen met mitrailleur in de aanslag, op zoek waren naar de buitenlanders op deze boot. Wij dus. We waren nogal verdacht. Gelukkkig mochten we, na enige uitleg, verder reizen.
   
  De ligging van onze Lodge was adembenemend. Tijdens het flooded season is alles overstroomd, dus je vaart door de toppen van de bomen. Drijvende houten bungalows in de rivier in een overweldigende natuur, met op de achtergrond het geluid van brulapen. Mijn jongste zoon ligt het liefst de hele dag in het water, maar na het zien van de metersgrote alligator die onder onze bungalow woonde, was dit meteen over :). Gelukkig was spotten van roze dolfijnen vanaf ons balkondek ook geweldig.  

  IMG-20160817-WA0003_nw

  Tijdens onze reizen krijg ik vrijwel altijd inspiratie voor mijn werk. Ook dit jaar. De Lodge is een initiatief van een bioloog, José Marcio Ayres. Toen Marcio 19 jaar was, zag hij in een dierentuin in Duitsland een bijzondere Braziliaanse apensoort die met uitsterven werd bedreigd. De Uacari Monkey. Dat mag niet gebeuren, besloot hij. Wat begon met een droom, is inmiddels realiteit. Een beschermd natuurreservaat van 52.000 ha. in de Amazone, het Mamiraua Reserve. Een drijvende ecolodge midden in dit reservaat. De Lodge voorziet in werkgelegenheid voor de local communities, zodat de oorspronkelijke bewoners hier kunnen blijven wonen. De plaatselijke gidsen verzorgen rondleidingen met bootjes en kano’s. Onvoorstelbaar prachtige natuur, verschillende soorten apen, luiaards, alligators, zwarte en roze dolfijnen en veel mooie bijzondere vogels. Het eten is verrukkelijk en een team van biologen gericht op het behoud van de natuur, de jaguars en de Uacari Monkey verzorgen lezingen in de Lodge, over hun missie en het behoud van het regenwoud.  

  IMG-20160817-WA0001 Wat begon met een droom en veel weerstand werd realiteit. Deze student had een visie en was ervan overtuigd dat zijn plan zou slagen. Er was aanvankelijk veel weerstand, dingen mislukten, bureaucratie, tegenwerkingen, maar hij hield vol. Met dit resultaat. Ik word super blij van dit soort dingen. Wij hadden het voorrecht bijna een week in zijn droom te verblijven.
   
  Wat heeft dit met jullie en mijn werk te maken? Voor mij was deze vakantie weer een uitnodiging hoe fantastisch het is om te dromen. En niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen, te creëren. En om bij tegenslag door te zetten. Te accepteren dat zaken misschien niet meteen lukken. En als het niet meteen lukt, niet te denken dat het niet kan, maar het nog eens te proberen. Jezelf toe te staan dat niet alles meteen perfect hoeft te zijn. Dat er weerstand kan zijn. Ongeloof, omdat mensen denken dat er niks verandert omdat het jaren zo is of zo gaat.  
   
  Zijn er zaken die jij graag zou willen, maar niet doet? Twijfel je wel eens of iets wat je graag wilt wel kans van slagen heeft? Hoeveel zelfvertrouwen heb je, als het tegenzit, om te blijven vasthouden aan datgene wat voor jou belangrijk is? Geloven in jezelf, en dingen doen om datgene te bereiken wat je belangrijk vindt, gaat vaak niet vanzelf. Maar juist als het niet vanzelf gaat, is de beloning als het lukt, nog groter.
   
  Ik hou van dromen, van nieuwe dingen creëren en dingen doen. Het Happy Lawyer Project is één van mijn dromen. Na het Happy Lawyer Event, mocht ik net voor mijn vakantie bij één van de kantoren op de Zuid-As voor 50 advocaten (partners en medewerkers) een Happy Lawyer workshop verzorgen. Het was super!

  Deze week mag ik met een ander kantoor de hele dag op de hei brainstormen over de toekomst van dat kantoor, met als startpunt ‘The Happy Lawyer’. Ik ben uitgenodigd door een universiteit om eens te praten over een mogelijke samenwerking i.v.m. het Happy Lawyer Project. En niet te vergeten The Happy Lawyer Academy! The Happy Lawyer Academy gaat bij uitstek over Dromen, Doelen stellen, Durven, Doen en Doorzetten. In één van mijn volgende nieuwsbrieven vertel ik je meer hierover.
   
  Waarover droom jij? Wat wil jij graag bereiken in je werk of privé? Wat houd je tegen om het te doen? Stuur me een mail en ik kijk of ik met je mee kan denken!

  Hartelijke groet,

  Lenet Leusink


  Jouw reactie op Apen in Brazilië, ecolodge, dromen en dromen realiseren

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php